Doel


Huidige huizen voor medisch personeelIn de zomer van 2018 gaan wij met 34 jongeren uit Katwijk en Rijnsburg naar Mawlamyine te MyanmarWij gaan daar een dokterswoning bouwen bij  een christelijk ziekenhuis. Op het moment wonen artsen in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen voor het staatsziekenhuis omdat daar wel goede huisvesting wordt aangeboden.

Het ziekenhuis in Mawlamyine is niet van de staat, maar is wel een van de wVlaggeneinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Hier worden ook veel (ex)lepra-patiënten behandeld, die anno 2017 nog steeds veel aanwezig zijn in Myanmar. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Echter zijn er momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van een nieuwe dokterswoning van groot belang is.

Helpt u mee bouwen aan verandering?


Hoe kunt u ons helpen? Voor ons project moeten wij zo’n €85.000 ophalen. Iedere vorm van financiële steun is welkom, ons steunen kan via de volgende link: www.geef.ws/rijnsburg. Daarnaast wordt uw aanwezigheid bij acties zeer gewaardeerd. Ook is gebed voor ons project altijd welkom.

World Servants Rijnsburg