Doel

Myanmar 1

Tijdens de eerste drie weken van deze zomer zullen wij bouwen aan dokterswoningen bij één van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Dit doen wij in de plaats Mawlamyine. Wij zullen met de groep van 34 jongeren uit Rijnsburg en Katwijk de tweede verdieping bouwen. De laatste drie weken van de zomervakantie bouwt een andere groep van World Servants de derde verdieping en rond zo het project af. De begane grond en eerste verdieping zijn door lokale fondsenwerving al gerealiseerd.

Op het moment wonen de artsen van het ziekenhuis in Mawlamyine in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen ervoor om bij een staatsziekenhuis te werken, omdat daar wel goede huisvesting aangeboden wordt. In het ziekenhuis in Mawlamyine, dat niet van de staat is, worden veel (ex)lepra-patiënten behandeld, wat nog steeds veel voorkomt in Myanmar. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Echter, er zijn momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van deze dokterswoningen van groot belang is.

Voor dit project moeten wij €80.600 ophalen. We zijn al een heel eind op weg, maar kunnen jouw hulp goed gebruiken! Wat kan jij doen?

  • Je kan ons financieel ondersteunen door middel van een gift. Doneren gaat via World Servants Nederland en kan door hier te klikken! 
  • Je kan ons volgen op Facebook om op de hoogte te blijven van acties. Jouw aanwezigheid bij acties waarderen we ontzettend! Klik hier om ons te volgen op Facebook!
  • Je kan met ons samenwerken. Heb je bijvoorbeeld handen en voeten nodig bij een feest, open dag of wat dan ook? Wij steken graag onze handen uit de mouwen om geld op te halen voor ons project én jou verder te helpen. Schroom niet en neem contact op door te mailen naar wsrijnsburg@hotmail.com