Doel

Tijdens de eerste drie weken van deze zomer zullen wij bouwen aan dokterswoningen bij één van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Dit doen wij in de plaats Mawlamyine. Wij zullen met de groep van 33 jongeren uit Rijnsburg en Katwijk de begane grond bouwen.

Op het moment wonen de artsen van het ziekenhuis in Mawlamyine in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen ervoor om bij een staatsziekenhuis te werken, omdat daar wel goede huisvesting aangeboden wordt. In het ziekenhuis in Mawlamyine, dat niet van de staat is, worden veel (ex)lepra-patiënten behandeld. Lepra is een ziekte die nog veel voorkomt in Myanmar. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Echter, er zijn momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van deze dokterswoningen van groot belang is.

Voor dit project moeten wij €78.195 ophalen. We zijn al een heel eind op weg, maar kunnen jouw steun goed gebruiken! Wat kan jij doen?

  • Financieel ondersteunen: Je kan ons financieel ondersteunen door middel van een gift. Doneren gaat via World Servants Nederland en kan door hier te klikken! 
  • Volgen op Facebook: Je kan ons volgen op Facebook om op de hoogte te blijven van acties. Jouw aanwezigheid bij acties waarderen we ontzettend! Klik hier om ons te volgen op Facebook!
  • Samenwerken: Je kan met ons samenwerken. Heb je bijvoorbeeld handen en voeten nodig bij een feest, open dag of wat dan ook? Wij steken graag onze handen uit de mouwen om geld op te halen voor ons project én jou verder te helpen. Schroom niet en neem contact op door te mailen naar wsrijnsburg@hotmail.com
  • Gebed: we willen je vragen om ons project met de 33 deelnemers mee te nemen in gebed.

Bedankt voor jouw hulp, in welke vorm dan ook, door die hulp kunnen wij deze zomer bouwen aan verandering!