Bakstenenactie

Deze zomer bouwen we met 33 jongeren, waarvan velen uit de PKN Rijnsburg komen, aan dokterswoningen in Myanmar. Om geld op te halen voor dit project is er in alle kerken een presentatie gehouden over de Bakstenenactie. U kunt ons project steunen door ‘symbolisch’ een baksteen, een raam of een deur te sponsoren. Na de kerkdiensten kon u ons al steunen via machtigingskaarten, maar om het nog makkelijker te maken kan het ook via iDeal!

Dit kan door hier te klikken! Alvast bedankt voor uw steun!

Meer informatie over dit project

Tijdens de eerste drie weken van deze zomer zullen wij bouwen aan dokterswoningen bij één van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Dit doen wij in de plaats Mawlamyine. Wij zullen met de groep van 33 jongeren uit Rijnsburg en Katwijk de begane grond bouwen. De laatste drie weken van de zomervakantie bouwt een andere groep van World Servants de 1e verdieping en rond zo het project af.

Op het moment wonen de artsen van het ziekenhuis in Mawlamyine in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen ervoor om bij een staatsziekenhuis te werken, omdat daar wel goede huisvesting aangeboden wordt. In het ziekenhuis in Mawlamyine, dat niet van de staat is, worden veel (ex)lepra-patiënten behandeld, wat nog steeds veel voorkomt in Myanmar. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Echter, er zijn momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van deze dokterswoningen van groot belang is.

Bedankt voor uw steun

Mede dankzij uw steun kunnen wij ons motto bouwen aan verandering waar maken. U bouwt mee aan verandering in Myanmar, maar tegelijkertijd aan de verandering van 33 jongeren die naar Myanmar gaan.