Financieringsdoel gehaald: €78.195 gepasseerd!

WAUW! We zijn na twee jaar druk actievoeren het minimumbedrag van €78.195 gepasseerd. Overigens zal het geld dat nog binnenkomt ook naar dit project gaan. Dankzij de hulp van vele organisaties, bedrijven, kerken, particulieren, vrienden en familie hebben wij dit kunnen bereiken. Via deze weg willen wij eenieder die ons heeft gesteund bedanken! Door jullie kunnen wij deze zomer met 33 jongeren uit Rijnsburg en Katwijk bouwen aan dokterswoningen in Myanmar.

Het bouwproject

Tijdens de eerste drie weken van deze zomer zullen wij bouwen aan dokterswoningen bij één van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Dit doen wij in de plaats Mawlamyine. Wij zullen met de groep van 33 jongeren uit Rijnsburg en Katwijk de begane grond bouwen.

Op het moment wonen de artsen van het ziekenhuis in Mawlamyine in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen ervoor om bij een staatsziekenhuis te werken, omdat daar wel goede huisvesting aangeboden wordt. In het ziekenhuis in Mawlamyine, dat niet van de staat is, worden veel (ex)lepra-patiënten behandeld. Lepra is een ziekte die nog veel voorkomt in Myanmar. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Echter, er zijn momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van deze dokterswoningen van groot belang is.

Blijf op de hoogte van ons bouwproject!

Tijdens het project zal op onze Facebook-pagina World Servants Rijnsburg updates gegeven worden over de bouw en de deelnemers. Volg ons op Facebook door hier te klikken.