Reisverslag Myanmar 2018!

Myanmar afNa twee jaar van voorbereiding was het eindelijk zover. Op 14 juli vertrokken de jongeren van World Servants Rijnsburg voor drie weken naar Myanmar. Inmiddels zijn ze met veel mooie herinneringen en een ervaring rijker weer veilig teruggekeerd.

Het voornaamste doel van de reis was meewerken aan de bouw van dokterswoningen bij een lepraziekenhuis. Omdat het regenseizoen was, was dit op sommige momenten door de heftige regenval nog een hele uitdaging. Desalniettemin hebben de jongeren de lokale bouwvakkers geholpen met onder andere metselen en ijzerwerk vlechten en zijn er vooral veel stenen naar de bouwplaats verplaatst. En ondanks dat de communicatie met de lokale bouwvakkers in het begin nog wat stroef verliep, hadden de jongeren de kneepjes van het Myanmarees bouwvakken toch snel onder de knie. Na drie weken hard werken was het metselwerk van de eerste woonlaag ver gevorderd! Een tweede World Servants groep heeft na ons verder gewerkt aan het gebouw en de lokale bouwvakkers zullen het vervolgens afmaken.

Naast het bouwen was er elke dag een kinderwerkprogramma voor kinderen met een handicap die bij het ziekenhuis opgevangen worden. De kinderen genoten zichtbaar van de aandacht die ze kregen en deden enthousiast mee met alle spelletjes en liedjes. Ook op de jongeren maakten het enthousiasme en de dankbaarheid van deze kinderen een mooie indruk.

Tussen het harde werken door was er ook tijd voor de nodige ontspanning. De weekenden werden benut om de rijke cultuur van het land te ontdekken. Zo werden er Boeddhistische tempels en lokale marktjes bezocht en op de zondagen werd er een kerkdienst bijgewoond. Op een geïmproviseerd voetbalveld werd ook nog met trots het Rijnsburgse geel-zwart verdedigd, maar tegen de vlugge Myanmarese voetballers moesten ze helaas met 5-2 het onderspit delven. Al met al was het een indrukwekkende reis met kostbare momenten die de jongeren niet snel zullen vergeten.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die op welke manier ons gesteund heeft! Alle scholen, kerken, bedrijven, vrienden en familie bedankt voor het meeleven, gebed en steun de afgelopen twee jaar.

SAVE THE DATE: In de zomer van 2020 is het de bedoeling om weer op project te gaan met een groep jongeren. Lijkt jou dit wat? Of ken je iemand die dit wat lijkt? De eerste samenkomst is op woensdagavond 10 oktober om 20:00 in ’t Honk (Kerkstraat 5 Rijnsburg). Er zal op deze avond meer verteld worden over wat World Servants Rijnsburg is, wat we gaan doen in de voorbereiding en wat je ervan kan gaan verwachten. Wees welkom!